header

Welkom bij BPV вЂt Gooi

Vereniging van Bechterew PatiГnten вЂt Gooi

Behandeling

De ziekte van Bechterew kan (nog) niet worden voorkomen of genezen. Het belangrijkste doel van de behandeling zal zijn om de patient zo goed mogelijk zelfstandig te laten functioneren. De behandeling rust op twee pijlers: medicatie en beweging.

Medicijnen zijn nodig wanneer de pijn en stijfheid iemands functioneren (en bewegen) teveel belemmeren en wanneer er actieve ontstekingen zijn. Doorgaans worden tegen de pijn en stijfheid ontstekingsremmende middelen voorgeschreven, eerstelijns medicijnen (Non Steroide Anti-Inflammatory Drugs). Deze medicijnen hebben minder bijwerkingen dan b.v. prednison.

Vooral wanneer zich chronische ontstekingen aan handen en voeten voordoen, wordt daarnaast gebruik gemaakt van tweedelijns antireumatica, zoals Salazopyrine. Middelen als Imuran of Endoxan kunnen ook worden voorgeschreven bij oogontstekingen, ontstekingen van het hartzakje of nierafwijkingen. Deze middelen kennen echter nogal wat bijwerkingen.

Kuren heeft doorgaans een gunstig effect op pijn, stijfheid en het algemeen functioneren. Vaak houdt dat effect enkele maanden aan.

Fysiotherapie en mensendieck kunnen een  bijdrage leveren aan pijnbestrijding, ontstekingsremming en behoud/herstel van een goede houding, evenals aan de functie van de wervelkolom en de gewrichten Voeding, alternatieve behandelmethoden en homeopatische middelen kunnen een positief effect hebben op het verloop van de ziekte. Ook effectief bleek visolie, die nu ook in de reguliere geneeskunde wordt voorgeschreven.

ReumaNederland

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door ReumaNederland logo reumafonds

Aantal Site Bezoekers

Colofon

Voorzitter:
Anton Stomphorst Secretaris:
Annemarie Jungerling-Morel Penningmeester:
Belinda Offerman                  Algemeen bestuurslid:
Maria Horst
Dirk Zwart


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 40517723.